2017/09/16

Patlıcan Paçasının Tarifi



Patlıcan Paçasının Malzemesi
1 kg. küçük patlıcan
3 tane kuru soğan
4 tane domates rendesi
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım çay bardağı zeytinyağ

Patlıcan Paçasını Süslemek İçin Malzeme
Maydonoz

Patlıcan Paçasının Yapılışı
Patlıcanlar soyulup tuzlu suda bekletilir.
Daha sonra bekletilen patlıcanların saplarını koparmadan yani patlıcanın bütünlüğü bozulmadan ortasından karnı yarık yapar gibi 4 yarık açılır. Patlıcanlar tencereye dizilir.
Bir başka kasede soğan tuzla bolca ovulur.
İçine sarımsaklar ilave edilir.
Daha sonra içine rendelenmiş domates, zeytinyağı ve elma sirkesi eklenerek karıştırılır.
Tenceredeki patlıcanların üzerine bu karışım dökülür.
Kısık ateşte yaklaşık 30 ila 35 dakika pişirilir.
Üzerine maydonoz koyup servis yapılır.