2016/12/10

Nursel'in Evi Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Dondurmalı İrmik Helvası yapımı 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Bir düğünde, bir yakınımızı ve tanıdığımız birinin vefatında, mevlütlerde ve hatta dünyaya yeni gelen bebekte olmazsa olmazlardandır helva... Özellikle babalar doğan bebekleri erkek olursa çalışma arkadaşlarına tatlı ısmarlar. O tatlılardan biri helvadır. Ama daha çok cenazelerde yapıldığı için çok kişi tarafından ölü helvası deerler. Neyse içimiz kararmadan biz tarife geçelim...:)))

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvasının malzemeleri
yarım kilo irmik
5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı dolmalık fıstık

Dondurmalı İrmik Helvasının şerbeti için malzeme
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Dondurmalı İrmik Helvasının içi için malzeme
sade dondurma

Dondurmalı İrmik Helvasının üzeri için malzeme
Toz antep fıstığı

Dondurmalı İrmik Helvasının yapılışı
Bir kaba tereyağı konur eriyince irmikler ilave edilir fıstıklarda içine atılır güzel kokular çıkana ve rengi değişene kadar kavrulur.
Süt şeker ve su tencere konur ve şerbet hazırlanır.
Kavrulan helvanın üzerine şerbeti dökülür şerbeti çekene kadar kapağı kapatılır ve çok kısık ateşte şerbet çekene kadar pişirilir.
geniş kaselere streç film serilir içine ılıyan helvalar konur, kasenin çevresine sıvanır, içine dondurmalar konur ve sunum tabağına ters çevrilir üzerine antep fıstığı dökülüp servis yapılır.