2017/05/19

Memet Özer Tarifiyle Mantarlı Arpa Şehriye Risotto Yapımı


Memet Özer Tarifi Mantarlı Arpa Şehriye Risotto nasıl yapılır
Mantarlı Arpa Şehriye Risotto Malzemeleri
Arpa şehriye
6 tane kestane mantarı
1 paket istiridye mantarı
8 tane kültür mantarı
1 tane soğan
tavuk suyu
1 paket krema
50 gr. parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
Taze fesleğen - karabiber ve sarımsak

Mantarlı Arpa Şehriye Risotto Yapılışı
Mantarlar doğranır yüksek ateşte tuz karabiber serperek az bir zeytinyağı ile birlikte mühürlenir ve bir kenara konur.
Daha sonra pilav tenceresinin içine biraz zeytin yağı ve tereyağı karışımı konur soğanlar ilave edilip biraz öldürülür.
İçine sarımsaklar ilave edilir ve biraz daha öldürdükten sonra içine arpa şehriye ilave edilir kavrulur.
Daha sonra içine kepçe kepçe tavuk suyu ekleyip suyu çektirilir.
Suyu çektikten sonra mantarlarda içine atılır pişirmeye devam edilir.
Son olarak krema, kıyılmış fesleğen, rendelenmiş parmesan katılıp son bir taşım daha pişirilir servis edilir.