Nursel'in Evi Ispanaklı Havuçlu Börek Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Ispanaklı Havuçlu Börek
Ispanaklı Havuçlu Börek malzemeleri
5 tane yufka
Ispanaklı Havuçlu Böreğin iç harcı malzemeleri
1 kg. ıspanak
2 tane havuç
zeytinyağı ve tuz
Ispanaklı Havuçlu Böreğin üzeri için malzeme
yumurta sarısı ve çörek otu
Ispanaklı Havuçlu Börek yapılışı
Ispanaklar yıkanır doğranır ve üzerine tuz dökülüp ıspanaklar ovulur ve suyu süzülür.
Ovulan süzülen ıspanaklara havuç rendelir ilave edilir ve harmanlanır.
Yufkalar tezgah üzerine serilir ve 4'de kesilir. Kesilen her bir parçaya zeytinyağı gezdirilir. 1 avuç hazırlanan ıspanaklı harçtan alınıp yufkaların her bir parçasının ortasına konur ve sehpa örtüsü çevirir gibi çevirerek toplanması sağlanır uclarını üzerinde birleştirilip yağlanan tepsiye ters olarak konur. Bütün yufkalar bitene kadar böyle yapılır.
Üzerine yumurta sarısı ile 2 kaşık kadar zyetinyağ karıştırılarak sürülür, böreklerin üzerine çörek otu serpilip ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.