2017/03/16

Serap Kunak Haşhaşlı Kek Tarifi 16 Mart 2017 Kanal 7


haşhaşlı kekin yapılışı serap kunak
Serap Kunak Haşhaşlı Kek Malzemeleri
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Serap Kunak Haşhaşlı Kek Yapılışı
Cam bir kabın içine yumurtaları kırın.
şekeri ilave edip beyazlaşana kadar iyice çırpın.
İçine zeytin yağını, unu, mavi haşhaşı, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın.
daha sonra yağlanmış borcama hamuru dökün.
175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Serap Kunak Haşhaşlı Kek Şerbeti Malzemesi
2 su bardağı su
yarım su bardağı şeker

Serap Kunak Haşhaşlı Kek Şerbet Yapılışı
ocağın üstüne tencere ile suyun içine şeker konur eriyene kadar karıştırılır. şekerler eriyince ocak kapatılır.
fırından çıkarılan sıcak kekin üzerine dökülür. 10-15 dakika kekin şerbeti çekmesi beklenir.

Serap Kunak Haşhaşlı Kek Muhallebisi Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
yarım su bardağı şeker

Serap Kunak Haşhaşlı Kek Muhallebisi Yapılışı
sütün içine mısır nişastası ve şeker konur kıvam alana kadar ocakta pişirirlir.
Pişen muhallebi şerbetini çeken haşhaşlı kekin üzerine dökülür ve kekin üzerine kaşıkla yayılır. üzerini hangi malzeme ile süslemek isterseniz süsleyebilirsiniz.