2017/06/17

Yufkalı Kozalak Mantı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox




Kozalak Mantı Malzemeleri
2 tane yufka

Kozalak Mantının Harç Malzemeleri
200 gr. kıyma
2 tane yeşil biber
1 tane domates
1 tane kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Pul biber
Sarımsaklı yoğurt

Kozalak Mantının Yapılışı Tarifi
Soğanlar yağda kavrulur. İçine kıyma konup biraz daha kavrulur.
Daha sonra doğranmış domates, biber, Tuz, karabiber, pul biber konup kavrulur.
Yufkalar 8 üçgen parçaya kesilir.
Pipet ile ince rulo yapılır (sigara böreği gibi) ve kızartılır.
Kızartılan yufkalar servis tabağına güneş gibi dış kenara dizilir.
Servis tabağının ortasında kalan boşluğa sarımsaklı yoğurt dökülür.
Üzerine kıymalı harç dökülür servis yapılır.