2017/06/17

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox


Pınar Altuğ Kalburabastının Tatlısının Yapılışı Tarifi fox

Kalburabastı Tatlısı Hamur Malzemeleri
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
150 gr. tereyağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Ceviz
Un

Kalburabastı Tatlısının Şermet Malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon suyu

Kalburabastı Tatlısının Yapılışı Tarifi
Öncelikle su şeker ve limon ile bir şerbet yapılır soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta yumurta, yoğurt, tereyağ, sıvıyağ, süt, irmik, tuz, kabartma tozu, karbonat ve un hepsi birlikte kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan küçük parçalar alınıp tırtıklı bir yüzey üzerinde elle açılıp ortasına ceviz konup küçük bir sandviç şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir ve fırından çıkarıldıktan sonra soğuk şerbet sıcak kalburabastıların üzerine dökülür.
Üzerini dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Not: tırtıklı yüzey neresi olabilir diyenlere birde püf nokta verelim. Hamur parçalarını rende üzerinde açabilirsiniz.