2017/06/17

Tereyağlı Patlıcan Pehli Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox


Pınar Altuğ Tereyağlı Patlıcan Pehlinin yapılışı Tarifi fox

Patlıcan Pehlinin Malzemeleri
6 tane patlıcan
500 gr. kuzu eti
2 tane domates
4 diş sarımsak
6 tane sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağ

Patlıcan Pehlinin Sos Malzemesi
Pul biber
Karabiber
Salça

Patlıcan Pehlinin Yapılışı Tarifi
Patlıcanlar ve biberler kızartılır bir kenara alınır.
Etler tencereye konup suyu çıkıp tekrar çekene kadar pişirilir.
Daha sonra tereyağ ve baharatlar konarak tatlandırılır.
Kızaran patlıcanlar ve biberler yayvan bir tencerenin dibine yerleştirilir.
Üzerine etler dizilir.
Üzerine domatesler dilimlenip yerleştirilir.
Üzerine sulandırılmış salça gezdirilip pişirilir.
Daha sonra tabaklara alınıp servis yapılır.