Yer Fıstıklı Şam Balı Tatlısı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox
Şam Balı Tatlısının Malzemeleri
500 gr. irmik
1 su badağı toz şeker
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şam Balı Tatlısının Üzeri İçin Malzeme
Yer Fıstığı
Şam Balı Tatlısının Şerbet Malzemesi
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Şam Balı Tatlısının Tarifi Yapılışı
Su ve şeker kaynatılıp içine 1 dilim limon konulup birazda onunla birlikte kaynatılarak şerbet hazırlanır bir kenara alınır.
Diğer tarafta irmik, toz şeker, yoğurt, un, karbonat ve vanilya ile kek hamuru gibi güzelce bir hamur yapılır.
Yapılan hamur cam bir fırın kabına dökülür.
Üzerini hafiften bıçakla şekilli kesilir.
Üzerine yer fıstıkları dizilir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine dökülerek servise hazır hale getirilir.