Yapılışı Kolay Muzlu Güllaç Tarifi Malzemeleri
Kolay Muzlu Güllaç Malzemeleri
250 gr. güllaç
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 buçuk çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tane muz
Toz antep fıstığı
Kolay Muzlu Güllaç Islatmak İçin Malzemeleri
6 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı şeker
Kolay Muzlu Güllaç Yapımı Tarifi
Bir tencereye un, nişasta, şeker konup iyice harmanlanır ve daha sonra süt eklenir güzelce pişirilir.
Kıvamını alan pudingin içine vanilyada eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Bir başka tencerede süt kaynatılır içine şeker konur ve soğumaya bırakılır.
Malzemelerin hepsi soğuyunca geniş cam tepsiye şekerli sütten dökülür içine güllaç yapraklarından parça parça ıslatılıp bir başka cam tepsiye yerleştirilir.
Bir kaç kat güllaç yaprakları bu şekilde tepsiye dizildikten sonra aynı börek yapar gibi arasına pudingten dökülür yayılır ve onunda üzerine ince doğranmış muz dilimleri konur.
Üzerine tekrar güllaç yapraklarını şekerli süt ile ıslatıp bir kaç kat üst üste konur ve yine puding üstüne muz dilimleri şeklinde işlem tekrarlanır.
En son katı yine süt ve şekerle ıslatılan güllaç yaprakları konur ve antep fıstığı ile süslenir.
Arzu ederseniz şekerli süte gül suyu damlatırsanız kokusuda güzel olur.
Yapılışı çok kolay olan Muzlu Güllaçtan, ramazan bayramında misafirlere çok hafif ve lezzetli bir tatlı ikramı yapılabilir.