2017/06/02

Patlıcanlı Adıyaman Köfte Yapımı Tarifi Malzemeleri


Patlıcanlı Adıyaman Köfte Yapımı Tarifi Malzemeleri Fox Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri
Patlıcanlı Adıyaman Köfte Malzemeleri
4 tane patlıcan
600 gr. kıyma
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz ve sıvıyağ

Patlıcanlı Adıyaman Köfte Sos Malzemesi
1 tane yeşil biber
5 tane domates
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak ve tuz

Patlıcanlı Adıyaman Köfte Yapılışı
Patlıcanlar közlenir ve sapları alınmadan kabukları soyulur.
Kıymanın içine ince kıyılmış veya rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, tuz, karabiber, pul biber konup iyice yoğrulur.
İyice yoğrulan kıymalı harç buzdolabında biraz dinlendirilir.
Dinlenen kıymalı harç bir streç film üzerinde patlıcanları saracak şekilde açılır içine parlıcanlar sapları dışarıda kalacak şekilde kıymalı harçla sarılır.
Kıymalı harç sarılan patlıcanlar fırın tepsisine konup üzerine sıvı yağ sürülür önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirilir.
Patlıcanlar fırında pişerken sos hazırlanır.

Sosun hazırlanışı:
Domatesler rendelenir.
Yeşil biber çok ince doğranır.
Tavaya zeytin yağı konup içine yeşil biber konur birazcık kavrulur.
İçine domatesler ilave edilir.
Daha sonra sarımsak ve tuz eklenir sos yapımı bitirilir.
Fırından çıkan kıymalı patlıcanların üzerine sos gezdirilir ve servis yapılır.