TrileçeYapılışı Pınar Altuğ Tarifi
Böğürtlenli Trileçe Kek Malzemeleri
4 tane yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
Böğürtlen - Çilek
Böğürtlenli Trileçe Şerbetinin Malzemesi
750 gr. süt
1 su bardağı şeker
1 paket krema
Böğürtlenli Trileçe Kremasının Malzemesi
500 gr. süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Böğürtlenli Trileçe Karamel Sos Malzemesi
1 çay fincanı şeker
1 çay fincan soğuk su
1 paket vanilya
Böğürtlenli Trileçenin Yapılışı
Karıştırma kasesine yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilir güzelce çırpılır.
İçine un ve kabartma tozu eklenir çırpmaya devam edilir. (Trileçe kekinin hamuru eğer katı olursa içine süt ilave edilerek hamura kıvam aldırılır)
Trileçe kekinin hamuru yağlanmış tepsiye dökülür ve 200 derece fırında pişirilir.
Trileçenin keki pişerken diğer tarafta şerbet yapımına geçilir.
Bir tencereye şeker, süt, krema konup kaynayana alana kadar pişirilir.
Diğer bir tarafta tencereye nişasta, süt, şeker konarak katılaşana kadar pişirilip en son vanilya ilave edilir iyice karıştırılır.
Fırından çıkan kekin üzerine ılıyan sütlü kremalı şerbeti gezdirilir ve kekin şerbetini çektirmesi beklenir.
Şerbeti çeken kekin üzerine krema dökülür ve güzelce yayılır.
Küçük bir kase ısıtılır şeker konur, şeker ısıdan erimeye başlar.
Şeker esmerleşene kadar kavrulur.
Üzerine soğuk su dökülür şekerin topakları çözdürülür ve sonra vanilyada ilave edilir.
Kek üzerine yayılan kremanın üzerine karamel gezdirilir.
Üzeri böğürtlenle ve çilekle süslenir. soğumaya bırakılır.
Porsiyonlara ayrılır ve servis yapılır.