2017/06/05

Boşnak Mantısı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi




Boşnak Mantısı Hamur Malzemesi
Yaklaşık 1 kg. baklavalık böreklik un
Ilık su
Tuz

Boşnak Mantısının Arasına Konan Malzeme
200 gr. tereyağ

Boşnak Mantısı İç Harcının Malzemeleri
500 gr. kıyma
1 tane kuru soğan
1 çay kaışığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Boşnak Mantısının Üzerine Kullanılan Malzeme
Yoğurt ve pul biber

Boşnak Mantısının Yapılışı
Kıyma soğan karabiber ve tuz birlikte yoğrulur kullanılacak zamana kadar dolapta bekletilir.
Un, su ve tuz birlikte orta kıvamda güzelce yoğrulur üstü kapatılıp biraz dinlendirilir daha sonra tekrar yoğrulur ve üstü kapalı olarak yaklaşık 2 saat dinlendirilir.
Bekletilen hamurlar birer birer tezgahın üzerinde açılır.
Tereyağı eritilir ve ılık olarak açılan hamurların üzerine her tarafına sürülür.
Açılan hamur tereyağı sürüldükten sonra hamur çok ince olana kadar elle açılır.
Açılan hamurun kenarına kıymalı harç bütün kenara konur ve rulo yapılır.
Rulo yapılan hamurlar küçük kesilip kesilen kısımlardan tekrar katlanarak bohçe şekli verilerek yağlanan tepsiye dizilir.
Tepsiye dizilen mantılar sıvı yağ ile yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan boşnak mantısının üzerine yoğurt konup en son pul biberle süslenerek servis yapılır.