Begova ÇorbasıYapılışı Pınar Altuğ Tarifi
Begova Çorbası Malzemeleri
1 tane tavuk göğsü
Tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı kurutulmuş bamya
2 tane defne yaprağı
1 tane havuç
1 tane patates
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz ve karabiber
Begova Çorbasının Terbiye Malzemesi
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Begova Çorbasının Yapılışı
Bir tencerede tavuk göğsü defne yaprağı ile haşlanır ve didiklenir.
Havuç, patates ve bamya haşlanır suyu süzülür.
Pirinçler haşlanır suyu kesinlikle süzülmez.
Haşlanan havuç ve patatesler süzüldükten sonra küçük küçük küp gibi doğranır.
Bir tencereye tereyağı eritilir ve içine un konup unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Tavuğun soğuyan haşlama suyu ve su tencereye ilave edilir kaynatılır.
İçine haşlanmış bamyalar, haşlanmış havuç, haşlanmış patatesler konur.
Daha sonra haşlanan didiklenen tavuk göğsü çorbaya ilave edilir
Yumurtanın sarısı ile yoğurt karıştırılır. Çorbanın kaynayan suyundan yavaş yavaş terbiyenin içine konularak terbiyenin ısısının çorbanın ısısına eş değer olması sağlanır. (Eğer terbiye birden çorbaya katılırsa yoğurt kesilir)
Suyu ile bekleyen haşlanmış pirinçlerde suyuyla birlikte çorbanın içine konur.
En son tuz ve karabiber eklenerek çorba bir taşım daha kaynatılır ve servis yapılır.