2017/06/17

Tereyağlı Sakala Çarpan Çorbası Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox




Sakala Çarpan Çorbasının Malzemeleri
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Su

Sakala Çarpan Çorbasının Sos Malzemesi
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber

Sakala Çarpan Çorbasının Yapılışı Tarifi
Soğanlar yağda biraz kavrulur içine un eklenip kavurmaya devam edilir.
Sonra salça eklenip yine kavurmaya devam edilir.
Daha sonra suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Sakala çarpan çorbası kaynadıktan sonra içine haşlanan mercimek ve erişte ilave edilir pişirilir.
Diğer tarafta tereyağda nane ve pul biber yakılır.
Sakala çarpan çorbası piştikten sonra üzerine yağda yakılan nane pul biber sosu dökülür servis yapılır.