2017/06/10

Tereyağlı Cevizpare Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi




Tereyağlı Cevizpare Malzemeleri
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
150 gr. tereyağ
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
9 yemek kaşığı un

Tereyağlı Cevizpare Üst Malzemesi
1 yumurta sarısı
ceviz

Tereyağlı Cevizpare Şerbet Malzemeleri
3 buçuk su bardağı su
3 buçuk su bardağı şeker
Limon suyu

Tereyağlı Cevizparenin Yapımı Tarifi
Şeker, su ve limon suyu ile şerbet yapılır.
Yumurta, pudra şekeri, tereyağı, ince çekilmiş ceviz, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un hepsi birlikte güzelce karıştırılıp yoğrulur.
Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp Üzerine kırılmamış yarım ceviz konup bastırılır.
Önceden ısıtılmış fırında pişirlir.
Pişen hamurlar sıcakken, ılıtılmış şerbet üzerine dökülerek servis yapılır.