Gongoş Sarması Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi
Gongoş Sarması Malzemesi
4 tane kaburga kemiği
Karalahana
Gongoş Sarması Harç Malzemesi
250 gr. dana eti
2 tane kuru soğan
2 su bardağı mısır yarması
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber - Pul Biber - Tereyağı - Zeytinyağı
Gongoş Sarmasının Üst Malzemesi
Tuz - Sıvıyağ - Su
Gongoş Sarmasının Süsleme Malzemesi
Pul biber
Gongoş Sarmasının Yapılışı
Karalahanalar birazcık sıcak suda bekletilerek yumuşatılır.
Soğan, dana eti, mısır yarması, domates salçası, biber salçası hepsi birlikte güzelce karıştırılır.
Karalahana yapraklarının ortasındaki kalın damar alınıp iç harçtan konup sarılır.
Tencerenin en altına kaburga kemikleri konur.
Üzerine sarılan dolmalar dizilir, üzerine tuz serpilir, Sıvıyağ gezdirilir ve su konup pişmeye bırakılır.
Pişen gongoş sarmaları tabağa ters çevrilir üzerine pul biber serpilerek servis yapılır.