2017/06/15

Tereyağ Soslu Kasnak Mantı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox


Pınar Altuğ Tereyağ Soslu Kasnak Mantısının Tarifi fox

Kasnak Mantısının Hamur Malzemeleri
1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kasnak Mantısının iç harcı Malzemesi
1 tane kuru soğan
250 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kasnak Mantısının Sos Malzemesi
tereyağ
pul biber
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak

Kasnak Mantısının Tarifi Yapılışı
İnce kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber iyice yoğrulur.
Un, su, tuz, yumurta, sıvıyağ güzelce bir yoğrularak hamur elde edilir.
Hamurlardan küçük parçalar alınıp mantı kasnağının büyüklüğünde ince hamurlar açılır.
Açılan hamur kasnağın üzerine yerleştirilir.
Kıymalı harçtan kasnağın üzerine serilen hamurun deliklerinin geldiği kısımlara küçük parçalar konur
Üzerine yine hamur açılıp kıymaların üzeri kapatılarak serilir
Önce merdaneyle üzerinden geçilip sonra oklava ile geçildikten sonra mantılar şekillenmiş oluyor..
Şekillenen mantılar kasnaktan çıkarılıp biraz kurutulduktan sonra kaynayan suya atılarak pişirilir.
Kaynar suda pişen mantılar kevgir ile alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılan pul biberli sos gezdirilerek servis yapılır.