2017/06/15

Yöresel Kıkırdaklı Düğün Çorbası Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox


Pınar Altuğ Yöresel Kıkırdaklı Düğün Çorbasının Tarifi fox

Yöresel Kıkırdaklı Düğün Çorbasının Malzemeleri
Yarım kilo katık (süzme yoğurt)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
1 tane yumurta
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı et suyu
Tuz

Yöresel Kıkırdaklı Düğün Çorbasının Kıkırdak Malzemesi
2 tane yumurta
Un - tuz

Yöresel Kıkırdaklı Düğün Çorbasının Üzerinin Malzemesi
2 çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tatlı toz biber

Yöresel Kıkırdaklı Düğün Çorbasının Tarifi Yapılışı
Bir tencerede katık veya süzme yoğurt, susuz yerinden yoğurt, un, yumurta, pirinç, tuz, su ve et suyu birlikte karıştırılıp pişirilir ocak söndürülüp 1 çay bardağı daha soğuk su ilave edilir.
Bir kasede un, yumurta, tuz ile birlikte yoğrularak hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurlardan parçalar alınarak elle ince ince rulo yapılıp kesilir.
Kesilen küçük parçalar kızgın yağda kızartılır çorbanın üzerine konur.
Bir tavada tereyağı ile kırmızı toz biber yakılarak çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.