2017/06/15

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox




Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek Hamur Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Un

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek İç Malzemesi
Haşhaş
Sıvıyağ
Ceviz

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek Üzerinin Malzemesi
Yumurta sarısı

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çöreğin Tarifi Yapılışı
Ilık süt ile yaş maya karıştırılır.
İçine tuz, toz şeker ve un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Biraz dinlendirilir.
Dinlendirilen hamur 6 eşit parçaya bölünür.
Haşhaşın içine sıvıyağ eklenerek biraz açılması sağlanır.
oklava ile açılan 5 beze hamurların ara katları haşhaşlı yağlı karışım ile yağlanır.
Hamurun 6. bezesi ise iyice diğer hamurların üzerini geçecek şekilde çekiştirilip bu defa hem haşhaşlı yağlı karışımdan hemde cevizden sürülür.
Daha sonra üst üste konan ve araları haşhaşlanan hamurlar 3 parçaya kesilir.
Kesilen her parça üst üste konur ve elle döndürülerek burulur.
Burulan hamur yağlanan kek kalıbına güzelce yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir ve servis yapılır.