Terbiyeli Erişteli Erzincan Çorbası Yapımı Tarifi Malzemeleri Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri
Terbiyeli Erişteli Erzincan Çorbası Malzemeleri
1 kase erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
200 gr. kıyma
Tuz ve karabiber
Terbiyeli Erişteli Erzincan Çorbası Terbiye Malzemesi
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Terbiyeli Erişteli Erzincan Çorbası Tarifi Yapılışı
Kıyma tuz ve karabiber ile güzelce yoğrulur ve misket büyüklüğünde un içinde yuvarlanır.
Daha sonra tencerenin içine yağ konur içine salça ilave edilir ve biraz kavrulur.
İçine su ilave edilir ve su kaynayınca küçük yuvarlak köfteler atılır ve biraz pişirilir.
Köfteler biraz piştikten sonra erişte eklenir ve birlikte pişerken diğer tarafta yoğurdun içine sarımsaklar rendelenir ve içine biraz sıcak su ile karıştırılır ocakta pişmekte olan çorbanın içine katılır.
Terbiyeli erişteli Erzincan çorbası pişirilmeye devam edilir.
En son bir tavada tereyağı içinde nane ve pul biber yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.