Cevizli Tereyağlı Çerkez Pilavı Yapımı Tarifi Malzemeleri
Cevizli Tereyağlı Çerkez Pilavı Malzemeleri
1 buçuk su bardağı pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı bulgur
1 tane rendelenmiş havuç
3 su bardağı su
Sıvıyağ + Tereyağ + Tuz
Cevizli Tereyağlı Çerkez Pilavı Üst Malzemesi
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı iri doğranmış ceviz
Cevizli Tereyağlı Çerkez Pilavı Yapılışı Tarifi
Bir tencerede yağ kızdırılır içine arpa şehriyeler konup, şehrileyeler hafiften kahverengine dönene kadar kavrulur.
İçine sırayla havuç, bulgur, pirinç eklenir karıştırılır.
Tenceredeki malzemelerin içine su ilave edilip pişmeye bırkılır.
Pişen pilav biraz dinlendirilir ve dinlendiriltikten sonra bir kalıba dökülür ve servis tabağına ters çevrilerek görsel güzellik sağlanır.
Ayrı bir yerde tereyağına cevizler konup biraz kavrulur ve pilavın üzerine dökülür. Servise hazırdır.