Kremalı İrmikli Fıstıklı Baklava Yapımı Tarifi Malzemeleri Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri
Kremalı İrmikli Fıstıklı Baklava Malzemeleri
12 tane baklavalık yufka
1 kutu krema
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz antep fıstığı
1 su bardağı şeker
100 gr. tereyağ
Kremalı İrmikli Fıstıklı Baklava Şerbet Malzemesi
Limon suyu
2 buçuk su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker
Kremalı İrmikli Fıstıklı Baklava Yapılışı
Krema, irmik ve toz şeker karıştırılarak ocakta pişirilir.
Pişirilen kremanın içine toz antep fıstığı ilave edilir ve bir süre dinlendirmeye bıralıkır.
3 tane baklavalık yufkaların araları eritilen tereyağ ile yağlanır.
Son kata kremalı fıstıklı harçtan bir sıra dizilir ve rulo yapılır.
Rulo yapılan yufkalar 3-4 parmak eninde parçalara kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
Tepsiye dizilen baklavaların üzeri tereyağ ile yağlanır önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Baklavalar pişerken diğer tarafta su, şeker ile birlikte kaynatılıp limon suyu ilave edilerek şerbet yapılır.
Fırından çıkan baklavaların üzerine şerbet dökülür. Baklava yemeye hazır olur.