2017/06/07

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi Sahrap'la İftar Sofrası Yemek Tarifleri


Sahrapla İftar Sofrası Taze Soğanlı Kuzu Kapama Kanal D,Kanal D Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi Sahrapla İftar Sofrası,Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi Sahrapla İftar Sofrası
Taze Soğanlı Kuzu Kapama Malzemeleri
1 kg. kuzu kuşbaşı et
2 demet taze soğan
1 demet taze nane
1-2 diş sarımsak
2 çorba kaışığı süzme yoğurt
1 tane yumurta sarısı
1 tane limon suyu
tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Terbiyesinin Yapılışı
Yoğurt çırpılır, yumurtanın sarısı konup tekrar çırpılır, içine limon suyu konup yine çırpılır.

Taze Soğanlı Kuzu Kapama Yapılışı Tarifi
Soğanlar 1 parmak eninde doğranır.
Etler kendi suyu ile tavada kısık ateşte kavrulur. İçine tereyağ, nane, yeşil soğanlar, doğranmış sarımsak konur. ve üzerine baskı yapması için bir tabak konup sonra kapağı kapatılır.
Etler suyunu çekmeye başlayınca içine etlerin hizasına gelecek kadar sıcak su konur ve suyunu biraz çekene kadar pişirilir.
Yumurtaların kesilmemesi için yemeğin suyundan terbiyeye azar azar konarak terbiye ılıtılır karıştırılır ve terbiyeyi yavaş yavaş kuzu kapamaya katılır.
Üzerine baharatlar ilave edilip servis yapılır.