2017/06/06

Kilis Usulü Ekşili Yahni Tarifi Sahrap'la İftar Sofrası Yemek Tarifleri


Sahrapla İftar Sofrası Kilis Usulü Ekşili Yahni Kanal D,Kanal D Kilis Usulü Ekşili Yahni Tarifi Sahrapla İftar Sofrası,Kilis Usulü Ekşili Yahni Tarifi Pınar Altuğ İle Ramazan Lezzetleri
Kilis Usulü Ekşili Yahni Malzemeleri
500 gr kuzu eti
1 su bardağı nohut
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı limon tuzu
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı bulgur
Zeytinyağı
Nane ve tuz

Kilis Usulü Ekşili Yahni Yapılışı
Kuzu eti nohutla birlikte bir düdüklüde 35-40 dakika haşlanır.
Kıymanın içine soğan rendelenir içine ince bulgur ilave edilir. Tuz ve karabiberde eklenerek yoğrulur. Yuvarlak misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
Bir tencereye haşlanan et ve nohutun suyu süzülerek konur.
Domatesler rendelenir ve suyu süzülür ve tenceredeki haşlama suyunun içine dökülür. İçine doğdanmış soğanlar,domates salçası, biber salçası konur. Salçalar haşlama suyunun içinde tamamen karıştılır sonra pirinç ilave edilir.
Pirinçler haşlama suyunun içinde yumuşayıp pişene kadar haşlama işlemine devam edilir.
İçine et, nohut, tuz, limon tuzu konur.
Tuzlu suda köfteler haşlanır ve onlarda yahninin içine ilave edilir.
En son yağ ve nane yakılır üzerine gezdirilir servis yapılır. Arzu edilirse içine sarımsakta konabilir.