2017/06/07

Etli Hingel Tarifi Sahrap'la İftar Sofrası Yemek Tarifleri


Sahrapla İftar Sofrası Etli Hingel Kanal D,Kanal D Etli Hingel Tarifi Sahrapla İftar Sofrası,Etli Hingel Tarifi Sahrapla İftar Sofrası
Etli Hingel Malzemeleri
2 su bardağı buğday unu
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kuzu eti
1 tane soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
karabiber ve tuz.

Etli Hingel Yapımı Tarifi
Eti, soğanı, sarımsağı, karabiberi, tuzu ve etlerin üzerini geçecek kadar su konarak haşlanır. Haşlanan etler süzülür suyu ve etleri ayrı ayrı kaselere konup etler didiklenir.
Yoğurma kabına un konup üzerine yumurta kırılır, su ve tuz ilave edilip güzelce karıştırılır. İçine zeytinyağı eklenerek yoğrulur. Elde edilen hamur biraz dinlendirilir ve tekrar yoğrulur.
Yoğrulan hamur ikiye bölünür ve her bir parçası parmak kalınlığında ince rulo haline getirilir.
Daha sonra rulo şeklindeki hamurlar küçük küçük kesilir ve kesilen her hamurun üzerine iki parmakla bastırarak çekilir kıvrılır. (kıvrıldığında içi boş kalacak)
Bir tencereye su ve tuz konur kaynatılır (makarna suyu gibi)
Kaynayan suya şekil verilen hamurlar tek tek atılır, su kaynayınca 10 dakika kadar haşlanır. (hamurlar suya girince suyun kaynaması durur o yüzden su kaynayınca 10 dakika haşlanacak). Daha sonra haşlanan hingeller kevgir yardımıyla alınır geniş bir kaseye alınır.
Diğer tarafta bir tavaya tereyağı konup eritilir tava ateşten alınır ve içine toz kırmızı biber konur. Biberli yağlı sostan az bir miktar hingellerin üzerine gezdirilir. Üzerine etler konur. Üzerine 1 kaşık yoğurt konup onunda üzerine biberli yağlı sosun geri kalanı dökülür. Et suyunu yanına ayrı bir kaseye koyarak etli hingel servis yapılır.