2017/06/15

Tavuklu Ballı Mahmudiye Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox




Ballı Mahmudiyenin Malzemeleri
500 gr. tavuk kalça
500 gr. tavuk göğsü
1 tane kuru soğan
100 gr. bal
10 tane kuru kayısı
100 gr. badem
50 gr. kuru üzüm
50 gr. kuru erik
1 limon suyu
1 çay kaşığı toz tarçın
2 tane çubuk tarçın
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Maydonoz ve Dere otu

Ballı Mahmudiyenin Yapılışı Tarifi
Tavuklar haşlanır süzülür suyu bir kenara konur, tavuklar küçük küçük didiklenir.
Bir tencerede doğranmış soğanlar kavrulur içine kuru erik, kuru kayısı, kuru üzüm kavrulur.
Daha sonra içine badem eklenip biraz daha kavrulur.
İçine limon suyu, bal, tavuk suyu, toz tarçın,kabuk tarçın konur pişirilir.
Ballı mahmudiye piştikten sonra Tavuklar servis tabağına alınır üzerine pişirilen malzemeler eklenir servis yapılır.