2017/06/15

Fasülyeli Ezogelin Pilavı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox


Pınar Altuğ Fasülyeli Ezogelin Pilavının Tarifi fox

Fasülyeli Ezogelin Pilavının Malzemeleri
3 su bardağı arpa şehriye
250 gr. taze fasülye
2 tane sivri biber
2 tane kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane kuru soğan
tereyağ - tuz - karabiber
Tavuk suyu

Fasülyeli Ezogelin Pilavının Yapılışı Tarifi
Tencerede sıvı yağın içinde arpa şehriyeler birazcık kavrulur.
Bir başka tencerede küp küp doğranmış soğanlar ve küçük küçük doğranmış fasülyeler ile doğranmış biberler birlikte kavrulur.
Kavrulan sebzeler arpa şehriyelerin üzerine eklenir üzerine baharatlar ve tavuk suyu ilave edilir.
Ezogelin pilavı suyunu çekene kadar pişirilip arzua göre maydonoz ile süslenip servis yapılır.