2017/06/08

Tavuk Kuşbaşılı Osmanlı Pilavı Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi




Tavuk Kuşbaşılı Osmanlı Pilavı Malzemeleri
250 gr. tavuk but kuşbaşı
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
6 tane kuru kayısı
1 çay bardağı çiğ badem
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz -Karabiber ve Sıvıyağ

Tavuk Kuşbaşılı Osmanlı Pilavının Yapılışı
Soğanlar biraz kavrulur içine dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Daha sonra kuşbaşı tavuklar konur yine kavrulmaya devam edilir.
İçine kuş üzümü, bademde eklenip biraz daha kavrulur.
Pirinç ialeve edilir ve azıcık daha kavrulur üzerine su ila edilir.
Daha sonra şeker, tuz, zerdeçal, karabiber konur karıştırılır.
En üste kayısılar konup pişirilerek dere otu ile süslenebilir ve servis yapılır.