Yoğurt Tatlısı Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi
Yoğurt Tatlısı Malzemeleri
3 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı mısır unu
3 çay bardağı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Yoğurt Tatlısının Şerbet Malzemesi
4 buçuk su bardağı şeker
4 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyu
Yoğurt Tatlısının Üst Malzemesi
1 su bardağı toz Antep fıstığı
Fındık
Yoğurt Tatlısının Yapılışı Tarifi
İlk önce yoğurt tatlısının şerbeti su, şeker ve limon suyu kaynatılarak hazırlanır.
Diğer tarafta yumurta ve şeker güzelce çırpılır içine yoğurt, mısır unu, un, vanilya, kabartma tozu ve sıvıyağ eklenerek tekrar çırpılır.
Isıya dayanıklı fırın tepsisine dökülür. (Borcam gibi)
Önceden ısıtılmış fırında keki güzelce pişirip fırından çıkarınca kek sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.
Şerbetini çekince üzeri Antep fıstık ve fındıkla süslenerek servis yapılır.