Peynirli Boşnak Böreği Yapımı Tarifi Malzemeleri Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri
Peynirli Boşnak Böreği Malzemeleri
1 kilo baklavalık un
1 tatlı kaşığı tuz
3 veya 3 buçuk su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Göz kararı kaşar peyniri
Göz kararı beyaz peynir
Peynirli Boşnak Böreği Yapılışı Tarifi
Yoğurma kabına unun 4 te 3 kadarı konur. İçine tuz ve su ilave edilerek hamur elde edilir. 40 dakika üzeri streçle kapatılarak dinlendirilir.
Dinlendirilmiş hamurlar ikiye bölünür.
Hamur dinlenirken diğer tarafta tereyağı sıvıyağ ile eritilir.
Tezgahın üzerine temiz örtü serilir. (hamurları açmak için kullanılacak)
Örtünün üzerine bir miktar un serpip hamurun bir parçası merdane veya oklava yardımı ile güzelce açılır.
Açılan hamurun üzeri eritilen sıvı ve tereyağı ile heryerine eşit olacak şekilde yağlanır.
Yağlanan hamur bez üzerinden kaldırılıp elle havada çevire çevire açılır.
İncecik açılan hamurun iki ucunada peynirler bir sıra halinde konur.
Peynirlerin üzerine eritilmiş yağdan gezdirilir.
Hamurun uçlarından peynirleri örtecek şekilde kapatılır ve üzerine yağ gezdirilir.
Hamurun kapatılan kısmı ortada kalana kadar rulo yapılır.
her iki taraftan rulo yapılan hamurun ortasından kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
Diğer hamurda aynı şekilde açılır iç malzemesi konur rulo yapılır ortadan kesilir ve tepsiye dizilir.
Tüm hamurlar börek haile getirilip tepsiye dizildikten sonra üzeri yağlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pempeleşene kadar pişirilir.