2017/06/01

Enginar Çorbası Yapımı Tarifi Malzemeleri Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri




Enginar Çorbası Malzemeleri
4 tane çanak enginar
1 tane kuru soğan
1 tane patates
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım limon suyu
su + tuz + karabiber

Enginar Çorbası Terbiyesi İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı

Enginar Çorbası Yapılışı
Sıvıyağda küp küp doğranmış soğanlar ocakta terletilir.
İçine rastgele kesilmiş enginarlar ve patatesler konur.
Üzerine su konup haşlanır.
İyice haşlanan sebzeler blender ile püre haline getirilir.
Diğer tarafta bir kasenin içinde süt un ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlanır.
Püre haline getirilen sebzelerin içine terbiye ilave edilip süratlice karıştırılır.
İçine tuz ve karabiber eklenip servis yapılır.