Kırmızı Biberli Lavaşta Tavuk Yapımı Tarifi Malzemeleri Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri
Kırmızı Biberli Lavaşta Tavuk Malzemeleri
7 tane lavaş
2 parça tavuk göğsü
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
1 tane kuru soğan
1 tane patates
2 yemek kaşığı salça
tuz ve karabiber
7 parça kaşar dilimleri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lavaşta Kırmızı Biberli Tavuk Yapılışı Tarifi
Tencerede malzemelerden doğranmış soğanlar, doğranmış tavuk göğsü, doğranmış patates, doğranmış yeşil ve kırmızı biberler, salça, tuz ve karabiberle pişirilir.
2 tane lavaş tezgahın üzerine konur her biri 4 e bölünerek üçgen şeklinde kesilir.
Lavaşın ortasına önce kaşar dilimi konup üzerine kırmızı biberli tavuk harcından 2-3 yemek kaşığı konur.
Bir kasede sıvı yağ ile su karışrılır.
ortasına kaşar dilimi ve tavuk harcı konan lavaşın boşta kalan kenarlarına sulu yağlı karışımdan sürülür.
Daha sonra ortasına önceden kesilen lavaşın bir üçgeni tavukları örtecek şekilde ortasına konur ve su yağ ile ıslatılan kısımları katlanarak mektup zerfı şekline getirilir.
Bütün lavaşlar bu şekilde hazırlanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bütün lavaşlar dizilir üzeri yine sulu yağ ile yağlanır.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.