2017/06/06

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi


Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap fox,Fox Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Tarifi Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri,Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Tarifi Pınar Altuğ İle Ramazan Lezzetleri

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Malzemeleri
2 tane yufka
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap İç Malzemesi
4 tane patlıcan

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Köfte Malzemeleri
400 gr. kıyma
1 tane rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Üzerinin Malzemesi
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Sos Malzemesi
Tereyağ
Nane
Pul biber

Patlıcanlı Pratik Beyti Kebap Yapımı Tarifi
Patlıcanlar uzun uzun kesilir ve kızartılır.
Yoğurdun içine sarımsak ezilip karıştırılır.
Kıymanın içine kuru soğan, tuz, karabiber, kimyon, karabiber konularak yoğrulur.
Yufkaların aralarına ve üstüne su ve sıvıyağ karışımından sürerek üst üste konur ve bir kenarı hafiften katlanır.
Katlanan kısımlara kızartılan patlıcanlar yan yana dizilir.
Köftelerden patlıcanların üzerine tek sıra yayılır. ve yufka patlıcanlar kapanana kadar rulo yapılır.
Rulo halindeki kebaplar 3 parmak eninde eşit parçalara kesilir ve kelepçeli kalıba kesik kısımlar alta ve üste bakacak şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Yağ, nane ve pul biber yakılarak beyti kebabının üzerine dökülerek servis yapılır.