Alaca Çorbası Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi
Alaca Çorbası Malzemeleri
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tane kuru soğan
domates salçası
Biber salçası
1 tane kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Alaca Çorbası Sos Malzemesi
1 yemek kaşığı tarhun
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Alaca Çorbasının Tarifi Yapımı
Tencerenin içine buğday ve nohut konup üzerine kaynamış su ilave edilir.
Kırmızı kapya biber ve soğanlar piyazlık gibi doğranır tencereye eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Tencerede kaynayan çorbanın içine domates salçası, biber salçası, haşlanmış yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip kaynatılarak pişirilir.
Bir başka yerde yağda tarhun yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.