Kolay Şöbiyet Baklavası Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi
Kolay Şöbiyet Baklavası Hamur Malzemesi
20 Adet Baklavalık yufka
Kolay Şöbiyet Baklavası İç Malzemesi
1 kase ceviz dövülmüş ceviz
Kolay Şöbiyet Baklavası Krema Malzemesi
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
Kolay Şöbiyet Baklavası Şerbet Malzemesi
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı toz şeker
Limon suyu
Kolay Şöbiyet Baklavası Üzerinin Malzemesi
200 gr. tereyağ
Kolay Şöbiyet Baklavası Süsleme Malzemesi
Toz antep fıstığı
Kolay Şöbiyet Baklavası Yapımı Tarifi
İlk önce su, şeker ile kaynatılıp içine limon damlatılrak şerbet yapılır bir kenara alınır.
20 adet baklavalık yufkalar üst üste konup kare şeklinde kesilir. (şöbiyet katlanacak ona göre karesi ayarlanır)
Bir tencereye yarım su bardağı irmik ve süt karıştırılarak kaynatılıp krema elde edilir.
Kremadan 1 er tatlı kaşığı alınarak kesilen hamurların ortasına konur üzerine dövülmüş ceviz konur ve hamur ikiye katlanarak üçgen yapılır.
Katlanıp üçgen şekline getirilen şöbiyetler fırın tepsisine yerleştirirlir.
Tereyağ eritilir şöbiyetlerin üzerine gezdirilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkan şöbiyetin üzerine şerbet gezdirilir ve yoz fıstık ilede süslenir servis yapılır.