Patates Püreli Konak Kebabı Yapımı Tarifi Malzemeleri
Patates Püreli Konak Kebabı Malzemeleri
2 tane bostan patlıcanı
500 gr. kuşbaşı et
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber.
Patates Püreli Konak Kebabı Püre Malzemesi
4 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Patates Püreli Konak Kebabı Üst Malzemesi
Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Konak Kebabı Süsleme Malzemesi
Maydonoz ve cherry domates
Patates Püreli Konak Kebabının Yapılışı Tarifi
Patlıcanlar alacalı soyulur ve 1 buçuk parmak kalınlığında kesilir yağda kızartılır.
Kuşbaşı etler, domates, sivri biber, soğan ile birlikte sotelenir.
Bir başka yerde haşlanan patateslere süt, tereyağ ve tuz ile püre yapılır.
Fırın tepsisine kızaran patlıcanlar tek tek dizilir.
Patlıcanların üzerine etli harçtan 1 er kaşık konur.
Etlerin üzerine patates püresinden 1 er kaşık konur.
Onunda üzerine 1 er kaşıkta rendelenmiş kaşarlardan konur.
Bir kasede salça sıcak su ile inceltilerek sos yapılır ve tepsiye dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip hafiften pembeleşene kadar pişirilir.