2017/06/15

Mayalı Fısırık Tatlısı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox




Fısırık Tatlısının Hamur Malzemeleri
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tane yumurta2 tane kesma şeker
1 su bardağı su
1 tutam tuz

Fısırık Tatlısının Şerbet Malzemesi
2 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Limon suyu

Fısırık Tatlısını Süsleme Malzemesi
Antep fıstığı (İsteğe bağlı )
Tarçın (İsteğe bağlı )

Fısırık Tatlısının Tarifi Yapılışı
İlk önce su, şeker ve limon ile şerbet yapılıp hazırlanır. Şerbet soğutulur. Şerbet mutlaka soğuk olmalıdır.
Diğer tarafta un, su, yumurta, maya, kesme şeker, ılık su, tuz ile yumuşak hamur yapılır.
Bu hamurdan kaşıkla küçük küçük lokma parçaları alınıp kızgın yağa atılır ve kızartılır.
Kızaran hamurlar alınıp şerbetin içine atılır.
Şerbetlenen fısırık tatlıları servis kasesi konup üzeri arzuya göre Antep fıstığı, tarçın ile süsleyebilirsiniz.