Cevizli Kömbe Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox
Cevizli Kömbenin Hamur Malzemeleri
1 kilo un
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Cevizli Kömbenin Ara Katları İçin Malzeme
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
Cevizli Kömbenin İç Malzemesi
500 gr. ceviz
Cevizli Kömbenin Üzerinin Malzemesi
2 yemek kaşığı yoğurt
Su
Cevizli Kömbenin Yapılışı Tarifi
Yumurta, kabartma tozu, sıvıyağ, tuz, un ve su ile güzel bir hamur yapılır.
Yoğrulan hamur 10 dakika bekletilip 20 bezeye ayrılır 20 dakika daha bekletilir.
20 dakika dinlendirilen bezeler kat kat açılır ve her katın arasına ceviz ve sıvıyağ konur.
En üst katına su ve yaoğurt karışımı sürülür ve güzelce kesilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir.