2017/06/06

Ramazan Pidesi Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi




Ramazan Pidesinin Hamurunun Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un

Ramazan Pidesinin Üzerinin Malzemesi
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Susam
Çörekotu
Haşhaş

Ramazan Pidesinin Yapılışı
Maya şeker ve ılık su ile aktifleştirilir.
İçine süt, un, tuz, yağ ilave edilerek güzel bir hamur yapılır ve en az 40 dakika dinlendirilir.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine eller yağlanarak hamur alınır şekli verilir. Tırnakları bastırarak pide üzerinde karelerin oluşması sağlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu, susam ve haşhaş ile süslenir.
Tepside pide hamuru 10-15 dakika daha bekletilir sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.