İrmikli Muhallebili Dolgulu Kadayıf Tatlısı Yapılışı Kolay Tarif
İrmikli Dolgulu Kadayıf Tatlısının Malzemeleri
200 gr. kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
İrmikli Dolgulu Kadayıf Tatlısının Muhallebisi İçin Malzemeler
1 buçuk su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
1 kahve fincanı şeker
İrmikli Dolgulu Kadayıf Tatlısının Şerbet Malzemeleri
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
limon suyu
İrmikli Dolgulu Kadayıf Tatlısının Yapılışı
Kadayıflar elle güzelce didiklenerek açılır.
Üzerine erimiş tereyağı dökülerek kadayıflar yağlanır.
Muffin kalıplarına kadayıflar güzelce yerleştirilir.
Diğer tarafta irmik, süt ve şeker birlikte katı hal alana kadar pişirilir ve birazcık dinlendirilir.
Katılaşan irmik dolgusundan kadayıfların üzerine 1 er tatlı kaşığı kadar konup üzeri tekrar kadayıflarla örtülür.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kadayıflar fırında pişerken diğr tarafta su, şeker ve limon ile şerbeti yapılır.
Fırından çıkarılan kadayıfların üzerine şerbetten biraz dökülür.
Daha sonra kadayıflar kalıplardan çıkarılır ve diğer taraflarınada şerbet dökülüp üzeri Antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.