2017/06/03

Fındıklı Yufkalı Kadayıf Sarması Tatlısı Yapılışı Kolay Tarif




Yapılışı son derece kolay olan tatlı, bayramda misafirler için ideal ikramlık olacaktır.
Fındıklı Yufkalı Kadayıf Tatlısının Malzemeleri
4 tane yufka
300 gr. kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı tereyağ
2 tane yumurta
kaymak
Toz Antep fıstığı

Fındıklı Yufkalı Kadayıf Tatlısı Şerbet Malzemesi
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Fındıklı Yufkalı Kadayıf Tatlısının Yapılışı
Şeker ve su ile tatlının şerbeti yapılıp hazırlanır.
4 tane yufka üst üste konup 8 e bölünür.
Tel tel ayrılımış kadayıfa fındıklar ve oda sıcaklığında olan tereyağ ile güzelce harmanlanır.
Güzelce harmanlanan kadayıflardan parça parça alınıp yufkaların içine konularak sigara böreği sarar gibi sarılır.
Sigara böreği gibi sarılan yufkaların uçları yumurta sarısı ile ıslatılarak kapatılır.
Daha sonra bol yağda kızartılır bir kenara alınır ve biraz dinlendirilir.
Daha sonra dinlenen yufkalar şerbete atılıp geri çıkarılır ve ortadan ikiye bölünüp bir tarafının ucuna biraz kaymak sürülür ve kaymak sürülen kısımları Antep fıstığına batırılarak servis yapılır.