Güveçte Sebzeli Kaşarlı Pilav Yapılışı Kolay Tarif Malzemeleri
Güveçte Sebzeli Kaşarlı Pilav Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tane kuru soğan
2 tane havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 tane defne yaprağı
3 tane domates
3 su bardağı su
100 gr. kaşar peyniri
Tuz ve karabiber
Güveçte Sebzeli Kaşarlı Pilavın Yapılışı
Pilav tenceresinde yağ pirinç ve soğan biraz kavrulur.
Rendelenmiş havuçlar, bezelye, kuş üzümü, defne yaprağı, küçük doğranmış domatesler pirincin içine ilave edilir ve biraz kavrulur.
Daha sonra üzerine su, tuz ve karabiber ilave edilir.
1 dakika kadar kaynadıktan sonra bütün malzeme güveç içine konur.
Güvece alınan pilavın üzerine küp küp doğranmış kaşar peynirleri konur ve üstüne yağlı kağıt kapatılır onunda üzeri alüminyum folyo ile tekrar kapatılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirilir.