2017/06/15

Erişteli Kelle Tatlısı Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox




Kelle Tatlısının Malzemeleri
16 tane baklavalık yufka

Kelle Tatlısının İçinin Malzemeleri
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı kuş üzümü
1 kase kayısı
1 kase mürdüm eriği
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 fiske karabiber
Yarım su bardağı haşlanmış erişte

Kelle Tatlısının Şerbet Malzemesi
2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon suyu

Kelle Tatlısının Yapılışı Tarifi
İlk önce su, şeker ve limon ile şerbet yapılıp hazırlanır.
Bir tencerede tereyağı ile ceviz, fındık, badem kavrulur.
Daha sonra kuş üzümü, küçük kesilmiş kayısı, mürdüm eriği, tarçın, yenibahar, karabiber ve erişte ilave edilir soğumaya bırakılır.
Yuvarlak bir kalıp içine kat kat yufkalardan birer birer konur. Araları çok az yağlanır.
7 kat olduktan sonra hazırlanan harcın yarısı konur.
Üzerine yine 7 kat daha baklavalık yufkadan araları yağlanarak konur.
Üzerine yine harçtan konur.
Üzerine 2 kat baklavalık yufka ile kapatılıp kenarları içe doğru kıvrılarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kelle tatlısı piştikten sonra üzerine ılıyan şerbet dökülür.