Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Yapımı Pınar Altuğ Tarifi
Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Malzemeleri
6 tane kemal paşa tatlısı
Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Şerbet Malzemesi
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Muhallebi Malzemesi
7 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
7 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Bulama Malzemesi
hindistan cevizi
toz antep fıstığı
Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Üst Malzemesi
Taze nane
Frambuaz
Sürprizli Fincanda Kemal Paşa Tatlısı Yapılışı
Kemal paşa tatlıları şerbet yapılarak içinde pişirilir.
Diğer tarafta sütü, unu, şekeri karıştırıp pişirmeye başlanır. Muhallebi piştikten sonra vanilyası ve tereyağı ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Pişen muhallebiler su ile ıslatılmış fincanlara yarım yarım doldurulur.
İçine kemal paşa tatlılarından birer tane konur.
Üzerine tekrar muhallebiden doldurulup bir süre dinlendirilir.
Fincanların üzeri streç filmle kapatılıp buzdolabına konur ve 1 gün dolapta bekletilir.
Ertesi gün fincanlardan çıkarılan kemal paşa tatlısı hindistan cevizine veya antep fıstığına bulanır.
Üzerine birer tane frambuaz ve taze nane yaprağı ile süsleyip servis edilir.