2017/06/12

Buharda Patates Piyazı Tarifi Yapılışı


Buharda Patates salatası Piyazı Tarifi Yapımı malzemeleri
Buharda patates piyazı yani patates salatası tarifi için lazım olan en önemli malzeme buharda pişirme özelliği bulunan düdüklü tenceredir. Eğer o yok ise bir tencereye 1 su bardağı kadar su konup üzerine kevgir oturtarak buhar işlemi yapabilirsiniz. Ama buharda pişirme özelliği olan düdüklülerden alırsanız sadece patates piyazı için değil bir çok sağlıklı yemekleri buhar tekniği kullanarak pişirebilirsiniz.

Buharda Patates Piyazı Salatası Malzemeleri
3 büyük boy patates
Yarım bağ yeşil soğan
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı kaya tuzu
Taze nane veya kuru nane
Yarım limon suyu
Dereotu
sıvıyağ

Buharda Patates Piyazı Salatasının Yapılışı Tarifi
Patatesleri soyup yıkayıp ve küp küp doğrayın buhar tenceresine koyun ve pişirmeye alın. (5 dakikada pişer)
Diğer tarafta yeşillikler ayıklanır yıkanır ve doğranır.
Buharda pişen patatesler, doğranan yeşilliklerin içine konur.
İçine baharatlar ve sıvıyağ konup güzelce karıştırılır.
Limon suyu sıkılıp servis yapılır.
Patatesler buharda 5 dakikada pişiyor onlar pişerken diğer malzeme kolayca hazırlanır. Toplam bir patates salatasının yapılışı en fazla 10 dakika sürer.
Çok pratik bir yöntemdir.