2017/05/18

Leoparlı Desenli Kek Pasta Yapımı Memet Özer Tarifi


çilekli leopar desenli pasta memet özer tarifi yapılışı
Leoparlı Kek Pasta Krema Malzemesi
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya
70 gr. tereyağı
2 buçuk çorba kaşığı şeker

Leoparlı Kek Pasta Pandispanya Malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
1 çimdik tuz

Leoparlı Kek Pasta Arası ve Üzeri İçin Malzeme
çilek

Leoparlı Kek Pasta Memet Özer Tarifiyle Yapılışı
İlk önce süt, un, mısır nişastası şekeri ocağın üzerinde çırparak koyulaşana kadar pişirilir.
Kremanın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyası ilave edilir ve mikserle bir kere daha çırpılır ve soğumaya bırakılır.

Pandispanyasının yapımı için;
Yumurtaların beyazları ile sarıları ayrılır.
Yumurtaların beyazları bir fiske tuzla beraber çırparak köpürtülür.
Daha sonra içine şeker ilave edilir köpürtmeye devam edilir.
Daha sonra yumurta sarıları ilave edilir.
Limon kabuğu rendesi konur.
Kakao hariç kuru malzemeleri yani unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edilir ve karıştırılır.
Daha sonra hamurun bir kısmını ayırın ve ayırdığınız kısma kakao ilave edip karıştırın ve sıkma tabancası içine koyun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bu yağlı kağıdın üzerine sıkma tabancasındaki kako karışımını gelişi güzel leopar deseni vererek sıkın.
Onun üzerine diğer yani beyaz pandispanya hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. ve soğumaya bırakın.
Pandispanya soğuduktan sonra üzerine yapılan krema sürülür, üzerine çilekler konur.
Ve leopar desenli kısım dışa gelecek şekilde rulo yapılarak servis yapılır.