2017/05/18

Fırında Kıymalı Tepsi Mantısı Yapımı Memet Özer Tarifi


kıymalı soslu tepsi mantısı yapılışı tarifi memet özer
Fırında Kıymalı Tepsi Mantısı İçin Gereken Malzemeler ve Yapılışı
Memet Özer'in Tepsi Mantısı İçin Malzemeler
Hamur Malzemeleri
3 buçuk su bardağı un
1 tane yumurta
tuz ve su

İç Malzemesi
300 gr. kıyma
1 tane rendelenmiş kuru soğan
tuz ve karabiber

Memet Özer'in Fırında Kıymalı Tepsi Mantısı Yapımı Yapılışı
Tepsi mantısını yapmaya hamuru yoğurmakla başlanır. Hamurun kıvamı sert veya yumuşak değil ikisi arasında bir kıvam olacak. Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın.
Bir başka yoğurma kabında kıyma, soğan, tuz ve karabiber hepsi karıştırılır.
Dinlendirilmiş hamur 2 parmak eninde şeritler kesilir.
Resimdeki gibi kenarlarını kapatıp, kapalı kısımlardan kesilip yağlanan fırın tepsisine konur.
Daha sonra önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Mantılar fırında pişerken bir taraftan da sos hazırlanır.

Sos Malzemeleri ve Hazırlanışı:
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ ve 1 su bardağı et suyu
Tavaya sıvı yağ konur üzerine salçası konur 1 dakika kavrulur. Üzerine et suyu konur.
Daha sonra fırında pişen mantıların üzerine dökülür ve tekrar fırına verilerek suyu çekinceye kadar pişirirlir.

Kıymalı Fırında Tepsi Mantısının Üzeri İçin Malzemeler ve Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı biber salçası, pul biber kavrulur.
Fırında Kıymalı Tepsi Mantısının üzerine yoğurt dökülür onunda üzerine sos dökülür ve nane serpilerek servis yapılır.