2017/05/29

Kapya Biberli Tavuk Haşlama Tarifi Yapımı


iftara denenmiş tavuk haşlama tarifi yapılışı
İftara denenmiş nefis lezzetli bir tarif.
Kapya biberli, havuçlu tavuk haşlaması hem iftar sonrası midenizi yormayacak hemde çok lezzetli damak tadınıza uygun bir tariftir.
Ben kendi mutfağımda tavuk haşlamasını size yazacağım şekilde yaparım ve herkes tarafındanda çok beğeni alırım.

Kapya Biberli Tavuk Haşlama Malzemeleri
1 bütün tavuk (ister kendiniz parçalayın, isterseniz aldığınız yerde parçlattırın)
2 tane kapya biber
1 büyük boy havuç
Yarım çay kaşığı kişniş
Yarım çay kaşığı köri
3 tane defne yaprağı
2 çay kaşığı kekik
2 orta boy kuru soğan
tuz

Kapya Biberli Tavuk Haşlama Yapılışı
Tavuğun tüylerini ocakta yakın sonra yıkayıp tencereye koyun.
Üzerine soğanları iri iri doğrayın
Üzerine havucu doğrayın
Kapya biberi ocakta közleyin kabuklarını soyun ve tavukların üzerine onuda iri iri doğrayın.
Üzerine kişnişi, köriyi, defne yaprağını, kekiği ve tuzu ilave edin
Tavukların hizasını 1 parmak geçecek kadar su koyun ve pişirin.
Tarifte yağ olmadığı dikkatinizi çekmiştir. Bu tarifte yağ yok. Haşlama yaparken tavuğun derisinde bulunan yağlar haşlama için yeterli olmaktadır o nedenle ayrıca yağ ilave etmeyin.