2017/05/30

Acımayan Kararmayan Çay Nasıl Demlenir?


Çay demleyince acımaması için ne yapılır
Özellikle kalabalık misafir geldiğinde bolca çay demlenir ama çay ya hemen kararır yada acır. Birde çokça yapılan bir yanlışda bir demliğe demi güzel olsun deyip çokça çay atmaktır. Oysaki çay suyun içinde hareket edebilecekki demini suya iyi versin. Ama demliğe çok çay konursa çaylar sıkışık sıkışık olacağı için demini suya veremez. O nedenle demliğe çay çok atılmamalıdır.
Peki demlenen çayın acımaması için ve kararmaması için çayı nasıl demlemeliyiz.
Çayı nasıl demlersek çay haman acımaz ve kararmaz?
Orta boy bir çaydanlığınız var diyelim ölçüleri ona göre vereceğim.
Demliğinizi su ile doldurup direk ocağa koyun.
Demlikteki su kaynayınca ocağı kapatın.
Demlikteki kaynayan suya 3-4 çorba kaşığı çay atın.
Çaydanlığınızın altını su ile doldurun ve ocağa koyun.
Çaydanlığınızın demliğinide üstüne oturtun.
Demlikteki çayınız oturana kadar çaydanlıktaki suyu kaynatın.
Demlikteki çaylar çökünce çayınız içime hazırdır ve asla acımayacaktır.
Bu şekilde çayınızı yatmadan önce demlerseniz geriye sahura çayınızı sadece ısıtmak kalır.